Ekohund / AMNIS HUNDHUS Södra Berget

Om oss

VÅR IDÉ

I vår butik satsar vi på produkter som är miljövänliga, närproducerade, ekologiska och som tar hänsyn till både djur och människors välmående! Det är kanske inte alltid vi lyckas hitta produkter som uppfyller alla angivna komponenter, men genom att stöda de aktörer som tillverkar produkter som uppfyller åtminstone en (eller allra helst) ett flertal utav dem så hoppas vi kunna visa på att efterfrågan finns och därmed bidra till en ökning utav dessa produkter i framtiden!

I vårt sortiment finner ni dock inte bara miljöriktiga produkter, utan även ett basutbud utav produkter som i dagsläget kanske inte finns att finna som miljövänliga, ekologiska odyl. men som en hundägare kanske ändå behöver - som en klotång t.ex.!
Och vi förstår också att alla hundägare kanske inte har råd att lägga en tusenlapp på ett svenskt ulltäcke till sin hund, men vi anser ändå att deras hundar inte ska behöva frysa för det, och erbjuder därför också alternativa produkter.

För att särskilja våra mer miljömedvetna produkter från vårt övriga sortiment hittar dock därför kategorierna "Ekologiskt", "Klimatsmart" och "Närproducerat" i menyn ovan - allt för att underlätta för dig att göra klimatsmarta val!


HISTORIA

Idén om vår butik Ekohund växte sakta fram under ett par år och slog sedan slutligen igenom med full kraft 2016, då vi gjorde en nylansering utav AMNIS HUNDHUS och presenterade vårt nya koncept med ännu större fokus på hållbarhet!

Då vi var en liten butik belägen i "skymundan" i Sundsvall, som inte finns lättillgänglig i något köpcentrum eller galleria, så ville vi även visa upp våra fina produkter på webben för att få fler att upptäcka denna typ utav varor för våra hundar!
Vår webb-butik lanserades därför i början utav 2017 och har sakta, sakta vuxit fram. Vi ska väl vara ärliga med att säga att vi inte gjort några större satsningar med reklam och annonseringar för att sprida vårt namn runt om i landet - och vår butik är väl därför fortfarande förhållandevis en "doldis" bland de större aktörerna på marknaden.

Men vi "puttrar på", som vi brukar säga här i Sundsvall! Och vi fortsätter att utveckla och förnya vårt sortiment med nya klimatsmarta, närproducerade och ekologiska varor för våra älskade hundar, och vi är så glada över alla er kunder som tror på vårt koncept i en del av att skapa en grönare, mer hållbar framtid!

I slutet utav 2020, Covid-19 till trots, så öppnade vi faktiskt också ännu en till fysisk butik i Sundsvall då AMNIS HUNDHUS öppnad en filial i Gärde!

AMNIS HUNDHUS

Ekohund är en del utav AMNIS HUNDHUS i Sundsvall där vi bl.a. erbjuder hunddagis, pensionat, salong, kurser, yrkesutbildningar och, förstås, butik.

Mer om AMNIS HUNDHUS


EVELYN EDBLAD - BUTIKSANSVARIG

Jag startade min karriär inom zoofackhandeln där jag spenderade 10 år åt att nörda ner mig och guida kunderna rätt i det oändliga (och ständigt växande!) utbudet utav varor för våra husdjur!

Jag har också ett stort intresse för vår miljö och djurens välfärd och handlar själv så mycket ekologiskt, svenskt, miljö- och djurvänligt jag bara kan, och när min ena hund började reagera på vissa typer utav hundben började jag gräva djupare även i husdjursartiklarnas olika ursprung och tillverkningsprocesser.

Som butiksansvarig har jag därför valt att rikta vårt sortiment mot schyssta produkter med hållbarhet i fokus - jag prioriterar svenska (närproducerade), miljövänliga och ekologiska varor i största möjliga mån, och tar också hänsyn till de tillverkningsmetoder och djurskydd som ligger bakom produkterna vi tar in i vårt sortiment.

Det är inte alltid helt lätt, men jag har till slut hittat ett flertal olika produkter vilka jag hoppas ni som kund hos oss ska gilla lika mycket som jag gör!

(Och genom att handla genom oss och hjälpa oss att växa, så möjliggör ni också för oss att fortsätta utöka vårt sortiment med schyssta produkter! Så - tack! :) )

OBS! Jag är just nu mammaledig, men mina kollegor hjälper dig gärna!